Волт България стартира европейската кампания с нов сайт

Европейската партия започна кампанията с нова онлайн платформа Партия Волт България започна кампанията за Европейските избори с нов сайт - https://volt.bg/. На новата страница последователите и симпатизанти на първата общоевропейска партия у нас могат да намерите повече информация за каузите, екипа, който ще ги отстоява, както и за кандидатите за Европейския парламент. Има отделни секции също така за предстоящи събития, както и политически позиции на партията.

Европейска партия Волт е създадена от младите Андреа Венсон (Италия) и Деймиан Бослагер (Германия), а лидер за България е Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия в 43-то Народно събрание.

За кратко време Волт се разрасна като политическо движение с хиляди членове във всяка европейска държава и 12 регистрирани партии в Германия, България, Италия, Холандия, Франция, Испания, Швеция, Австрия, Белгия, Люксембург, Великобритания и Португалия. Основна цел пред партията е формиране на собствена група в Европейския парламент, за което са нужни 25 депутати. По този начин представителите на Волт ще участват пълноценно и активно при вземането на важни решения за съюза и ще отстояват принципите си.