Комисията за защита от дискриминация да се самосезира в случая с вицепремиера Симеонов и да защити човешките права на майките и децата им

Думите на вицепремиера Валери Симеонов най-малкото може да бъдат определени като неприемливи, а евентуалната му оставка няма да е достатъчна цена за накърненото достойнство на тези смели и непреклони българки. Майките на деца с увреждания, не са “кресливи жени” и техните деца не са “уж болни”!

Именно в ресора на този вицепремиер са социалната политика и здравеопазването, което още един довод Комисията за защита от дискриминация да се самосезира, а нейните членове да изпълнят вменените и м по закон задължения. Това е пореден тест за третото правителство на Бойко Борисов, което многократно показа и доказа, че не зачита институционалното функциониране на държавата. „Сънародниците ни трябва да се почувстват европейци, да се почувстват българи, да се почувстват хора. Тази мисия е в основата на идеологията на Европейска партия Волт“, заяви Настимир Ананиев, председател на Волт-България.

            Всички български граждани заслужават достоен живот. Нуждата от равнопоставеност е крещяща, а работеща реформа в сектора все още чакаме! Само с минимална корекция на бюджета, без реално предварително бюджетиране, не се решава проблема на хората в неравностойно положение. 

            ГЕРБ не могат да се крият зад коалиционните си партньори и тяхното неадекватно поведение, отговорността я носят заедно!